Ekstern lektorer til Studienævnet for Kunst, Sundhed og Teknologi, uddannelsen Kunst og Teknologi
Vacant position
Ekstern lektorer til Studienævnet for Kunst, Sundhed og Teknologi, uddannelsen Kunst og Teknologi

Vacant position
Ekstern lektorer til Studienævnet for Kunst, Sundhed og Teknologi, uddannelsen Kunst og Teknologi

Job description
Ved Institut for Kommunikation og Psykologi, Det Samfundsvidenskabelige og Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet, er der et antal stillinger som ekstern lektor ledig ved Studienævnet for Kunst, sundhed og teknologi, uddannelsen Kunst og Teknologi. Stillingen er til besættelse fra 1. august 2025, i en tidsbegrænset periode op til på 3 år. Timetallet vil variere på semestrene.
Stillingen indbefatter undervisning, vejledning og skriftlig og mundtlig eksamination i relation til et eller flere af følgende fagområder og moduler på Kunst og Teknologiuddannelsen:
- Interaktionsdesign med fokus på udvikling, analyse og evaluering af interaktive kunstprojekter baseret på brugeroplevelse.
- Konceptudvikling for kunst- og oplevelsesteknologiske projekter med anvendelse af kunstneriske metoder, designtænkning og fremlæggelsesteknikker.
- Multimedieprogrammering med fokus på udvikling af applikationer til kunstprojekter.
- Mixed Reality-teknologier der kombinerer virtuelle og fysiske rum i interaktive fortællinger og performative installationer.
Ansøgeren skal kunne undervise i og give teknisk vejledning på BA-niveau inden for en række kreative teknologier, herunder eksempelvis VR, AR, motion tracking, projection mapping, robotteknologi og robotic motion samt interaktivt lysdesign. Erfaring med rapid prototyping (f.eks. 3D-print og laserskæring) og arbejde med fysiske prototyper generelt er en fordel. Det forventes desuden, at ansøgeren har opdateret viden om anvendelsen af teknologier i kunstnerisk praksis på tværs af kunstformer samt i de kreative industrier og underholdningsindustrien. Interesse for projekter, der udvikles gennem kunstneriske metoder, vil blive vægtet højt.
Aalborg Universitet arbejder med en problembaseret læringstilgang (PBL). Undervisning, pædagogisk planlægning og vejledning skal afspejle universitetets principper for læring, Problembaseret Læring (PBL). Den ideelle kandidat har derfor kendskab til og erfaring med disse. Såfremt den ansatte eksterne lektor ikke har PBL-kursus, vil denne blive sendt på kursus indenfor et år efter ansættelsesstart. Det vil sige ansøgere som matcher øvrige områder, uden at have kendskab til PBL også opfordres til at søge den opslåede stilling.
Den kommende eksterne lektor skal være fagligt kvalificeret til at påtage sig vejlednings- og undervisningsopgaver på Kunst og Teknologiuddannelsen inden for videnskabeligt arbejde herunder problem-baseret læring og projektarbejde(PBL). Ansøgere kan orientere sig om semestrenes faglige indhold på her.
Stillingen tilknyttes primært sektionen Art, Aesthetics and Health, der har en række interesser, der bl.a. udfolder sig omkring følgende hovedtemaer:
Sektionen Art, Aesthetics & Health udgør et tværfagligt konsortium af forskere, der undersøger kunstformer, æstetiske oplevelser og deres betydning, værdi og interaktion med mennesker og samfund, især i forhold til sundhed, teknologi og bæredygtighed. Sektionen søger aktivt tværfagligt samarbejde for at styrke og fremme teorier og viden inden for det voksende felt af kunst, æstetik og sundhed. Ved at fastholde et dedikeret fokus på kontinuerligt samarbejde med det bredere akademiske samfund og formidling af forskning og viden til en bredere offentlig sfære, stræber sektionen efter at engagere sig i en meningsfuld dialog med samfundet i retning af kunst og æstetiske praksisser og teorier integreret i sociale og sundhedsmæssige spørgsmål.
For yderligere information om instituttet henvises der til instituttets hjemmeside på adressen http://www.kommunikation.aau.dk.
Kvalifikationskrav
Kvalifikationskravet er kandidatniveau.
Ansættelse som ekstern lektor forudsætter enten relevant praksiserfaring på højt niveau, der ikke er opnået gennem en universitær, videnskabelig ansættelse eller ansættelse i en videnskabelig hovedstilling på et andet universitet. Ved ansættelse i kraft af relevant praksiserfaring, skal du have indgående, aktuel viden om fagets/fagområdets anvendelsesmuligheder, der er opnået eller opnås gennem beskæftigelse inden for faget. Undervisningsmæssige kvalifikationer indgår i bedømmelsen af ansøgere til et eksternt lektorat.
Ansøgning
Din ansøgning skal indeholde følgende:
- Ansøgning, hvori begrundelser for at ansøge, kvalifikationer i forhold til stillingen samt intentioner og visioner for stillingen angives
- CV
- Eksamensbeviser (kandidatbevis og ph.d.-bevis)
- Publikationsliste med angivelse af de vedhæftede publikationer, du ønsker tages i betragtning ved bedømmelsen. Du må maksimalt vedhæfte ti publikationer. Hvis du søger en stilling ved Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet (SSH), skal du sende en medforfattererklæring, se skabelon til medforfattererklæring
- Dokumentation for undervisningsmæssige kvalifikationer. Afhængig af ved hvilket fakultet du søger ansættelse, bedes du se vejledning til undervisningsportfolio på Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet eller vejledning til undervisningsportfolio på Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet. Hvis dette ikke er medsendt, så skal du vedlægge begrundelse herfor.
- Formidlingsmæssige kvalifikationer, herunder deltagelse i udvalg, bestyrelser, foreninger o.l.
- Øvrige kvalifikationer i forhold til stillingen
- Referencer/anbefalinger
Du kan læse mere om krav til din ansøgning her.
Ansøgning sendes via Aalborg Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aalborg Universitets hjemmeside.
Aalborg Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.
Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Sektionsleder, Stine Lindahl Jacobsen på mail Slj@ikp.aau.dk.
Øvrige informationer
Du kan læse mere om vores rekrutteringsproces her.
Vi anbefaler, at du gemmer en kopi af stillingsopslaget, da opslaget bliver fjernet, når ansøgningsfristen er udløbet.
Wages and employment
Ansættelsesprocessen på Aalborg Universitet indebærer en shortlistingsproces. Du kan læse mere om det her.
Ansættelsesprocessen på Aalborg Universitet kan omfatte en risikovurdering som et værktøj til at identificere potentielle risici forbundet med nyansættelser, der sikrer arbejdspladsens sikkerhed, compliance og integritet.
Ansættelse sker i henhold til bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter og bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter samt aftale om eksterne lektorer og undervisningsassistenter ved universiteter m.fl. under Uddannelses- og forskningsministeriet.
Aalborg Universitet - Viden for verden
Aalborg Universitet er en international arbejdsplads med mere end 3700 ansatte. Vi udbyder virkelighedsnære uddannelser og skaber forskningsresultater i verdensklasse gennem samarbejde mellem forskere, studerende og offentlige og private virksomheder. Sådan opnås erkendelser, nye løsninger på samfundets problemer og viden, der forandrer verden. Vores hovedcampus ligger i Aalborg, men vi har også campus i Esbjerg og København.
Ref number
2025/95