Professor i almen medicin
Ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Klinisk Institut, Aalborg Universitet er en stilling som professor i almen medicin med fokus på infektionssygdomme og brug af antibiotikabehandling i almen praksis ledig til besættelse pr. 1. oktober 2025 eller snarest herefter. Stillingen er på 14,8 timer pr. uge og tidsubegrænset.
Dine arbejdsopgaver
Forskningsmæssigt vil stillingen primært ligge inden for diagnostik og behandling af samfundserhvervede infektioner med fokus på patientbehandling og rationel brug af antibiotika i almen praksis. I stillingen vil der være tæt samarbejde med Center for Almen Medicin ved Aalborg Universitet.
Center for Almen Medicin ved Aalborg Universitet (CAM AAU) er et tværfagligt akademisk miljø, der forsker indenfor en række områder med formål at udvikle og forbedre indsatsen i almen praksis, og varetager almenmedicinsk forskningsbaseret undervisning og vejledning på flere uddannelser på AAU – primært bachelor- og kandidatuddannelsen i medicin.
Undervisningen i stillingen vil hovedsageligt ligge inden for Klinisk institut og Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
Den formelle reference er til lederen af Klinisk Institut, men pga. det tætte samarbejde vil nærmeste leder være lederen af Center for Almen Medicin.
Klinisk Institut er fysisk placeret på Aalborg Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Selma Lagerlöfs Vej 249, 9260 Gistrup i forbindelse med Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU).
Kvalifikationskrav
Der efterspørges en for forskningsområdet relevant faglig baggrund fx cand.med.
Der skal kunne dokumenteres en høj grad af original videnskabelig produktion på internationalt niveau indenfor infektionssygdomme og brug af antibiotikabehandling i almen praksis samt erfaring med varetagelse af undervisning på flere niveauer, prøver/eksamen, kursus-/studieledelse, samt bidrag til udvikling af undervisning og undervisningsmateriale.
Der lægges vægt på, at ansøgeren har udviklet fagområdet forsknings- og undervisningsmæssigt.
Herudover kan der lægges vægt på ansøgerens evne til at varetage og udvikle forskningsbaseret myndighedsbetjening. Endvidere lægges der vægt på en vurdering af ansøgerens evne til at varetage forsknings- og undervisningsmæssige ledelsesopgaver og evt. andre funktioner, fx i relation til universitetets eksterne samarbejde.
Der lægges desuden vægt på, at ansøgeren kan varetage pædagogisk vejledning, supervision samt fagligt bedømmelsesarbejde.
Hvem er vi
Klinisk Institut leverer forskningsbaseret undervisning til alle fagområder på den lægevidenskabelige kandidatuddannelse, og bedriver forskning inden for de kliniske specialer. Klinisk Instituttet arbejder tæt sammen med de nordjyske hospitaler og almen praksis om undervisning og forskning. Der foregår undervisning af medicinstuderende på flere hospitalsmatrikler og i almen praksis i hele Region Nordjylland. Instituttet har tilknyttet cirka 40 forskningsenheder med hvert deres lægefaglige speciale. Ud over disse forskningsenheder har instituttet tilknyttet en række andre forskningsenheder og centre. Hovedparten af instituttets personale har, ud over ansættelsen på instituttet, samtidig en hospitalsansættelse.
Læs mere om Klinisk Institut her
Ansøgning
Din ansøgning skal indeholde følgende:
- Ansøgning, hvori begrundelser for at ansøge, kvalifikationer i forhold til stillingen samt intentioner og visioner for stillingen angives
- CV
- Eksamensbeviser (kandidatbevis og ph.d.-bevis)
- Publikationsliste med angivelse af de vedhæftede publikationer, du ønsker tages i betragtning ved bedømmelsen. Du må maksimalt vedhæfte ti publikationer.
- Dokumentation for undervisningsmæssige kvalifikationer. Afhængig af ved hvilket fakultet du søger ansættelse, bedes du se vejledning til undervisningsportfolio på Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet eller vejledning til undervisningsportfolio på Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet. Hvis dette ikke er medsendt, så skal du vedlægge begrundelse herfor.
- Formidlingsmæssige kvalifikationer, herunder deltagelse i udvalg, bestyrelser, foreninger o.l.
- Øvrige kvalifikationer i forhold til stillingen
- Referencer/anbefalinger
Du kan læse mere om krav til din ansøgning her.
Ansøgning sendes via Aalborg Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aalborg Universitets hjemmeside.
Aalborg Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.
Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte konstitueret institutleder Jette Kolding Kristensen på institutleder@dcm.aau.dk eller +45 40814466 eller Klinisk Professor i almen medicin Janus Laust Thomsen på jlt@dcm.aau.dk eller +45 24605044.
Øvrige informationer
Du kan læse mere om vores rekrutteringsproces her.
Vi anbefaler, at du gemmer en kopi af stillingsopslaget, da opslaget bliver fjernet, når ansøgningsfristen er udløbet.
Ansættelsesprocessen på Aalborg Universitet indebærer en shortlistingsproces. Du kan læse mere om det her.
Ansættelsesprocessen på Aalborg Universitet kan omfatte en risikovurdering som et værktøj til at identificere potentielle risici forbundet med nyansættelser, der sikrer arbejdspladsens sikkerhed, compliance og integritet.
Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse sker i henhold til bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter og bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter samt protokollat om visse ansættelsesvilkår for videnskabeligt personale ved universiteter.
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til overenskomst for akademikere i staten og protokollat om visse ansættelsesvilkår for videnskabeligt personale ved universiteter.
Aalborg Universitet - Viden for verden
Aalborg Universitet er en international arbejdsplads med mere end 3700 ansatte. Vi udbyder virkelighedsnære uddannelser og skaber forskningsresultater i verdensklasse gennem samarbejde mellem forskere, studerende og offentlige og private virksomheder. Sådan opnås erkendelser, nye løsninger på samfundets problemer og viden, der forandrer verden. Vores hovedcampus ligger i Aalborg, men vi har også campus i Esbjerg og København.
Kontakter
- Klinisk Professor Janus Laust Thomsen: +4524605044, jlt@dcm.aau.dk
- HR Support: +4599403031, HR-Support@adm.aau.dk
Ref number
2025/191