Vacant positions

Akademisk medarbejder med interesse for forskningsprofilering, kvalitetssikring og analyse til Aalborg Universitet

Aalborg Universitetsbibliotek søger en akademisk medarbejder til VBN-teamet, der kan bidrage til arbejdet omkring formidling, analyse og kvalitetssikring af universitetets vidensproduktion. Så er du motiveret og drevet af en interesse for brede strategiske samarbejder med forskere og forskningsledelser om at se og anvende potentialet i universitetets forskning, så se med her!

Stillingsbeskrivelse

I VBN-teamet arbejder vi indenfor fagfelterne open science, bibliometri, forskningsformidling og innovation. Med ansvar for universitetets forskningsinformationssystem forestår vi arbejdet omkring forskningsformidling, -registrering og -analyse på Aalborg Universitet. VBN-teamets kerneopgave er således at sikre en høj kvalitet i universitetets forskningsregistrering samt i et bredt perspektiv at understøtte forskningsformidlingen og -profileringen ved AAU. På de interne linjer vejleder og understøtter vi - via VBN-teamets analyseindsats - kontinuerligt universitetets forskningsledelser og forskningsmiljøer med omfattende analysearbejder og afrapporteringer til bred anvendelse i det strategiske arbejde.

Helt centralt for vores arbejde er profilering af universitetets forskning gennem Aalborg Universitets forskningsportal: www.vbn.aau.dk. Aalborg Universitet anvender systemet Pure som forskningsinformationssystem, og en stor del af vores arbejde er således centeret omkring dette system.

Stillingen i VBN-teamet adresserer følgende:
 • fortolkning og formidling af data
 • tæt dialog med institutter og forskere i arbejdet med forskningsregistrering
 • kvalitetssikring af data
 • support, rådgivning og undervisning i universitetets forskningsmiljøer
 • administrative opgaver omkring VBN-teamets institutservices
 • kommunikationsstrategisk arbejde omkring VBN-teamets virke.
Om dig:
Du har erfaringer indenfor forskningsområdet, og gerne med forskningskompetencer. Du motiveres af at arbejde i universitetsverdenen, og forventes at have en interesse for fagfeltet omkring forskningsregistrering, -formidling, og –analyse.

Du er en god kommunikator, og kan lide at undervise i større eller mindre forsamlinger, og er ikke bleg for at tage initiativ til dialog.

Du bliver en del af et team, der arbejder selvstændigt med opgaverne, og du skal kunne lide at blive udfordret både fagligt og personligt. Du må indstille dig på at arbejde i en organisation, hvor prioritering og tilrettelæggelse af opgaver er foranderlige og dynamiske, og være klar på at have fokus på flere opgaver samtidigt.  

Det forventes, at du:
 • er klar til at arbejde selvstændigt
 • kan arbejde systematisk og strategisk med både udviklings- og driftsopgaver
 • har god systemforståelse, og kan håndtere data i store mængder
 • er personligt engageret, og har god gennemslagskraft
 • er god til at kommunikere i såvel skrift som tale på dansk og engelsk
 • er fleksibel i forhold til porteføljen af opgaver.
Din nye arbejdsplads:
VBN-teamet er et kontor, der pt. består af 7 engagerede kolleger, der indgår med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde. Som et multidisciplinært team understøtter vi hinanden i arbejdsprocesser, og på Aalborg Universitetsbibliotek er forskningsregistrering og forskningsformidling et prioriteret indsatsområde, som du bliver en aktiv del i udviklingen af.

Du ansættes på Aalborg Universitetsbibliotek, og får således 60 kolleger. Stillingen er en fast fuldtidsstilling med en ugentlig arbejdstid på 37 timer. Vi lægger vægt på balancen mellem arbejdsliv og fritid, og du har udover flextid også mulighed for at arbejde på distancen efter nærmere aftale. 

Vil du vide mere om stillingen, så kontakt leder af VBN-teamet, Nils Thidemann på telefonnummer 9940 9399 / 3053 2879 eller e-mail nt@aub.aau.dk.

Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler tirsdag den 20. september 2022.

Stillingen er til besættelse den 1. november 2022.

Du kan læse mere om VBN-teamet på www.team.vbn.aau.dk og Aalborg universitetsbibliotek på www.aub.aau.dk.

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning iht. overenskomst for akademikere i staten. Der er mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg.

Der er 3 måneders gensidig prøvetid i stillingen.

Aalborg Universitet skal modtage din ansøgning elektronisk vedhæftet CV, eksamensbevis og anden relevant dokumentation. Åbn linket "søg stillingen online" og udfyld ansøgningsformularen.

AAU ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.

Stillingsnummer

1194087

Ansøgningsfrist

15/09/2022

Søg stillingen online
Positions from category

Online application - some good advice

Online application - some good advice

Aalborg University uses an electronic recruitment system for receiving applications. Towards the bottom in the respective job advertisement you will find a link, which you need to use when applying for the position. Before uploading your application it is important that you have all relevant documentation ready in a Word or PDF format, as you need to upload all material at the same time. You cannot leave the application and return to it a couple of hours later without having to start over.

The system does not support ZIP or images files. Filenames can only contain numbers and letters, and each document must take up no more than 20 MB.

If you experience technical problems, we encourage you to try again. If the technical problems, contrary to expectation, cannot be solved, please contact the member of staff listed as the contact person in the job advertisement.