Vacant positions

Skarp kommunikator til at synliggøre ambitiøse forskningsindsatser på Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet

Dekansekretariatet på Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet søger en velskrivende, kreativ og strategisk kommunikationskonsulent, der kan spotte de gode historier i vores forskning, omsætte dem til vedkommende nyheder og pitche dem både internt og eksternt. Stillingen er en AC-stilling, som er ledig til besættelse fra 1. februar 2023 og tidsbegrænset frem til 31. december 2025.

Stillingsbeskrivelse

Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet (SSH) har netop igangsat fire ambitiøse forskningsindsatser med det formål at skabe faglige nybrud og styrke samarbejdet på tværs af de forskningsmæssige kerneområder på fakultetet.

De fire forskningsindsatser (signaturer) omhandler:

 • Computational SSH
 • Environmental SSH
 • Børn og Unge
 • Advanced Center for Social Science and Humanities Research

Vi søger en kommunikationskonsulent, der i samarbejde med forskerne kan formidle de fire signaturer til en bred vifte af interne og eksterne interessenter på både engelsk og dansk.

JOBBET
Vi tilbyder dig et spændende, varieret og selvstændigt job, hvor du både er med til at tegne de strategiske linjer for synliggørelse af signaturerne og arbejde hands-on med artikler, presse, SoMe, events samt diverse interne og eksterne kommunikationsmaterialer. 

Dine opgaver vil bl.a. være:

 • i samarbejde med projektlederen at udarbejde kommunikationsplaner for signaturerne,
 • i samarbejde med forskerne at identificere de gode historier og skrive nyheder, debatindlæg, kronikker og artikler om de fire signaturer til strategisk udvalgte målgrupper – herunder pressen,
 • at planlægge, producere og versionere historierne til forskellige medier og kanaler,
 • at planlægge og afvikle events og faglige arrangementer om signaturerne, og sikre god kommunikation omkring arrangementerne – før, under og efter.

Vi tilbyder et job, hvor du får berøringsflader med mange forskellige personer både internt og eksternt. Dine tætteste samarbejdspartnere er forskere og projektledere for signaturerne. Du kommer også til at samarbejde med fakultetets ledelse og kolleger i Dekansekretariatet samt AAU’s centrale kommunikationsafdeling.

Da stillingen er nyoprettet, er der gode muligheder for at sætte dit eget præg på både arbejdsform og opgaveløsning.

Du kommer til at referere til sekretariatschefen for Dekansekretariatet.

KOMPETENCER
Vi håber at finde en ny kollega, der: 

 • Har erfaring med at skrive debatindlæg, kronikker og artikler (eksempler vedlægges din ansøgning).
 • Er flydende på både skriftlig engelsk og dansk (eksempler vedlægges din ansøgning).
 • Har et godt kendskab til danske og internationale nichemedier inden for bæredygtighed, klima, tech, videnskab, IT, børn og unge og/eller videregående uddannelse.
 • Har kendskab til forskningsarbejde og formår at formidle vores arbejde.
 • Er en skarp kommunikationsstrateg, der forstår at omsætte strategi til handling.
 • Helt naturligt tænker i målgrupper for vores kommunikation, er modtagerorienteret og ved, hvordan vi kommer igennem til de rette medier og målgrupper.
 • Har en kommunikationsfaglig baggrund – muligvis journalist/fagjournalist. Har du lignende erfaring fra en anden organisation, er det et plus.

Det er vigtigt, at du er opsøgende og nysgerrig af natur, og vi lægger vægt på, at du er engageret, samarbejdsorienteret og udadvendt. Derudover er det vigtigt, at du formår at begå dig i interkulturelle sammenhænge, da du vil få en bred kontaktflade til internationale forskere og samarbejdspartnere.

ØNSKER DU FRIHED UNDER ANSVAR OG GODE UDVIKLINGSMULIGHEDER?
Aalborg Universitet er en verden af viden – og i Dekansekretariatet er tonen uformel og engagementet højt. Til tider har vi en hektisk og omskiftelig hverdag tæt på den strategiske ledelse, og vi sætter udvikling, samarbejde og et godt arbejdsklima meget højt. Du vil have gode muligheder for at bidrage med netop din personlighed og dine erfaringer. Du vil få frihed under ansvar samt gode faglige og personlige udviklingsmuligheder.

HVEM ER VI?
Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet (SSH) er et nyt fakultet etableret pr. 1. januar 2022. SSH er en fusion af to tidligere fakulteter og det eneste af sin slags i den danske universitetsverden. 

Fakultetet er kendetegnet ved forskning og uddannelse med mennesket og dets sociale omgivelser, institutionelle relationer og kulturelle kontekst i fokus. På SSH vil vi være proaktive og dagsordensættende i forhold til nye tværvidenskabelige initiativer og banebrydende forskning inden for det humanistiske og samfundsvidenskabelige felt. Derfor byder SSH ind med viden om og løsninger på nogle af de store udfordringer samfundet og mennesket står over for lokalt, nationalt og globalt. Vores fire signaturindsatser er både en integrationsskabende og strategisk indsats for at sætte den samfundsvidenskabelige og humanistiske forskning på landkortet. 

Din dagligdag vil blive i Dekansekretariatet på SSH. Sekretariatets fokus er politisk og strategisk ledelsesbetjening af dekanat og fakultetsledelse på SSH inden for universitetets kerneområder. Vi har ansvar for at understøtte dekanatets strategi- og udviklingsprojekter på fakultetet. 

YDERLIGERE INFORMATION
Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Sekretariatschef Jette Kollerup Bangsø på tlf. 9941 7321/6151 6460 / MAIL jkb@adm.aau.dk eller Projektleder på Signaturerne Lene Lykkegaard på tlf. 2750 9757 / lenelyan@adm.aau.dk.

Der er ansøgningsfrist 13. december 2022, og vi forventer at afholde samtaler mandag d. 19. december.

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning iht. gældende overenskomst i staten, herunder OAO-fællesoverenskomsten. Der er mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg.

Der er 3 måneders gensidig prøvetid i stillingen.

Arbejdsstedet er i Aalborg, men der vil også være arbejdsdage på vores campus i Sydhavnen i København.

Aalborg Universitet skal modtage din ansøgning elektronisk vedhæftet CV, eksamensbevis, eksempler på danske og engelske tekster, du har skrevet (debatindlæg, kronikker og artikler) + eventuel anden relevant dokumentation. Åbn linket "søg stillingen online" og udfyld ansøgningsformularen.

AAU ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.

Stillingsnummer

2022-224-05013

Ansøgningsfrist

13/12/2022

Søg stillingen online
Positions from category

Online application - some good advice

Online application - some good advice

Aalborg University uses an electronic recruitment system for receiving applications. Towards the bottom in the respective job advertisement you will find a link, which you need to use when applying for the position. Before uploading your application it is important that you have all relevant documentation ready in a Word or PDF format, as you need to upload all material at the same time. You cannot leave the application and return to it a couple of hours later without having to start over.

The system does not support ZIP or images files. Filenames can only contain numbers and letters, and each document must take up no more than 20 MB.

If you experience technical problems, we encourage you to try again. If the technical problems, contrary to expectation, cannot be solved, please contact the member of staff listed as the contact person in the job advertisement.